România va organiza, în premieră, o grupă a Campionatului European de baschet masculin din 2017, în Sala Polivalentă din Cluj

Forul european de baschet (FIBA) a anunţat, sâmbătă, la Munchen, gazdele Campionatului European masculin din 2017, iar România, care a candidat în premieră, a primit dreptul de organizare a unei grupe în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Potrivit anunţului FIBA Europe de sâmbătă, Finlanda, Israel, România şi Turcia vor găzdui câte o grupă a CE din 2017, iar faza finală a competiţiei va avea loc tot în Turcia, la Istanbul.

La ceremonia de la Munchen, România a fost reprezentată de preşedintele FR Baschet, Horia Păun, expertul în relaţii internaţionale al forului, Adrian Voinescu, secretarul de stat Carmen Tocală, fostul jucător în NBA, dar şi al Universităţii Cluj, Ghiţă Mureşan, precum şi vicepreşedintele U BT Cluj, Mircea Cristescu, precum și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Federaţia Română de Baschet a depus, în luna octombrie, dosarul de candidatură a României pentru organizarea, în premieră, a unei grupe din cadrul Campionatului European masculin din 2017.

Pentru organizarea CE din 2017 şi-au depus candidaturile România, Polonia, Israel, Finlanda şi Turcia.

Ediţia din 2015 a Campionatului European s-a desfăşurat în Franţa, Germania, Letonia şi Croaţia, iar faza finală a competiţiei în Franţa.

În 2015, titlul european a fost cucerit de Spania, în urma finalei cu Lituania, de la Lille.

Conform procedurilor, o inspecţie a FIBA Europe a avut loc ulterior, în 21 noiembrie, când la Cluj-Napoca s-a disputat partida feminină dintre România şi Bosnia, din preliminariile CE din 2017, la meci asistând peste 5.000 de suporteri.

Sala din Cluj-Napoca, de 7.200 de locuri, ar urma să-şi mărească, cel mai probabil prin ataşarea de tribune mobile, capacitatea până la 10.000 de locuri, aceasta fiind o condiţie obligatorie pentru organizarea unor partide din cadrul Eurobasket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *