Jucătoarea din Canada cu origini româneşti, Bianca Vanessa Andreescu, 18 ani, trăieşte cea mai bună perioadă a carierei sale în circuitul de tenis, reuşind două victorii absolut memorabile în faţa a două jucătoare de top, Caroline Wozniacki (3) şi Venus Williams (39), în cadrul turneului WTA de la Auckland, succese care i-au făcut pe specialişti să o vadă drept marea revelaţie a anului 2019 în tenis.

Aceste rezultate mari trebuie salvate.

Bianca Andreescu – Caroline Wozniacki 6-4 / 6-4

Bianca Andreescu – Venus Williams 6-7(1) / 6-1 / 6-3

Bianca Andreescu, în meciul de Fed Cup România vs Canada, de la Cluj-Napoca

Să ţinem minte acest nume, căci sunt ferm convins că vom mai auzi de el în viitorul apropiat. Andreescu are potenţial, e tânără, iar cariera ei va exploda în acest an, sunt sigur de asta. Mai are multe de arătat şi demonstrat, vor mai veni şi alte surprize din partea ei. Totuşi, să baţi în două seturi locul 3 mondial şi să îi administrezi lui Venus o înfrângere usturătoare de s-o ţină minte e ceva de neuitat, e genul de moment care te pune oficial pe harta tenisului profesionist.

În prezent, Bianca e pe locul 152 în ierarhia WTA şi va mai urca în clasament după turneul de la Auckland, acolo unde în semifinalele competiţiei va întâlni învingătoarea dintre Hsieh – Sorribes Tormo. Sportiva din Taiwan e marea favorită a acelei dispute, dar în penultimul act, într-o eventuală confruntare cu Bianca, lucrurile se schimbă. La cum arată acum jocul canadiencei, cu greu poate fi învinsă cu uşurinţă de cineva.

Acum, la început de an 2019, lumea tenisului a descoperit-o pe Bianca Andreescu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *