Generaţia de aur a handbalului feminin românesc a obţinut un onorant loc IV la Campionatul European de anul acesta, după ce a pierdut şi “finala mică” cu Olanda, 20-24, la capătul unui meci în care olandezele au fost net superioare, iar României i-a lipsit, din nou, “creierul” şi motorul echipei, fenomenala Cristina Neagu. S-a simţit enorm absenţa ei de pe teren şi sunt convins că dacă am fi avut-o la dispoziţie în meciul cu Rusia astăzi jucam finala mare cu trofeul pe masă. 

Dar să ne bucurăm totuşi de acest loc 4, e o performanţă uriaşă ca naţionala ţării tale să fie în “careul de aşi” al unui turneu final, între cele mai bune naţiuni de pe bătrânul continent.

Sigur, această generaţie care ne-a adus atâtea şi atâtea bucurii şi ne-a făcut să fierbem în faţa micilor ecrane la fiecare turneu ar fi meritat un loc 1 şi o medalie de AUR, dar, din păcate, nu a fost să fie nici anul acesta şi mai sperăm ca la următorul să fie cu mai mult noroc. 

Fetelor, vă mulţumim pentru faptul că ne-aţi oferit şansa să sperăm şi să visăm frumos la acest european! Capul sus şi mergem înainte, ocazii vor mai fi destule! România nu renunţă la luptă niciodată! Mai avem multe de spus şi arătat pe semicercul handbalului mondial. 

Am câştigat respectul tuturor. Am devenit o forţă în acest sport şi le-am demonstrat tuturor că meciurile cu România nu trebuie tratate cu superficialitate. Datorită vouă, generaţia Cristinei Neagu, nimeni din lumea handbalului feminin nu ne mai tratează de sus şi nu ne mai desconsideră! Vă mulţumim şi pentru asta! 

#HaiRomania!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *