Hienele din jurul Simonei

Performanta Simonei Halep si capitalul de imagine de care se bucura in acest moment a atras un grup de hiene, care roiesc in jurul ei ca niste paraziti ce se hranesc cu succesul acesteia. Aceste hiene vin din sfera politicului in special, premierul Victor Ponta fiind politicianul care profita cel mai mult de imaginea sportivei, crescandu-si pagina de Facebook cu ajutorul Simonei, in bunul stil caracteristic romanesc. Echipa care se ocupa de comunicarea online a premierului nu realizeaza ca nu e deloc ok sa profiti de imaginea unui sportiv pentru a-i atrage fani politicianului, poate ca nu a fost cea mai inspirata alegere sa colaborezi cu ei.

simona halep

In orice alta tara civilizata, un politician nu isi asociaza imaginea cu a unui sportiv aflat in plina glorie, sau cel putin nu in exces, un simplu felicitari si mult succes e de ajuns, dar acest lucru in Romania e dus la extrem. E normal ca un politician sa transmita felicitari unui sportiv, chiar indicat, dar sa nu profite de acest lucru. Politicienii romani fac din asta o adevarata campanie de marketing politic, abia asteapta ca un sportiv sa ajunga in centrul atentiei pentru a se infrupta din succesul acestuia. Azi e Simona, maine e nationala U18 campioana mondiala la handbal feminin, poimaine e vicecampioana mondiala la judo, Andreea Chitu. Avem multi sportivi muncitori cu care ne mandrim. Un om politic nu ar trebui sa se foloseasca de imaginea lor pentru a-si face campanie, e urat, imoral si extrem de josnic. Daca nu esti capabil sa iti creezi singur imaginea, mai bine lasa pe altcineva mai priceput in marketing si comunicare, sau angajeaza-ti specialisti care sa te instruiasca in acest domeniu si sa-ti explice ce sa faci si ce sa nu faci.

Nu stiu din ce scorbura au iesit, dar in ultima vreme au aparut tot mai multi carcotasi fara minte care au inceput sa o ia la rost pe Simona pe forumuri si retele sociale pentru ca, vezi Doamne, nu vorbeste bine engleza si ne face de rusine. Am vazut si bagatori de seama la televizor comentand pe seama asta. Da, Banciule, si la tine ma refer. Probabil le-a luat mult pana sa se gandeasca la asta cu engleza, dat fiind ca nu ii duce mintea prea mult. S-a iscat o intreaga polemica pe tema asta, iar carcotasii o tineau pe a lor, ca Simona trebuia sa invete mai multa engleza. Dragilor, explicati-mi si mie de ce? Din punctul meu de vedere, al unui om care a facut engleza inca din clasa a doua, intelegand-o si scriind-o destul de bine, Simona vorbeste chiar foarte bine, poate mult mai bine ca multi oameni din sfera politicului, si chiar din massmedia.

Nu vad la ce ar ajuta-o sa cunoasca mai bine limba engleza decat o stie in prezent, atata timp cat oamenii cu care interactioneaza si presa internationala nu au nici o problema in a o intelege, nu vad de ce ar mai trebui sa lucreze la acest capitol. Serios. Numai noi, romanii, ne-am trezit sa o criticam ca nu vorbeste bine in engleza, asta sa fie singura problema! E incredibil ce popor de carcotasi si bagatori in seama suntem, care daca nu gaseste ceva de criticat la cineva, parca nu putem dormi noaptea. Vesnic trebuie sa cautam nod in papura si sa criticam, altfel nu suntem sanatosi.

Simona merita tot respectul si toata stima pentru tot ce a realizat pana acum, are 22 ani si a atins locul 2 WTA, avand sanse mari sa ajunga chiar numarul 1 mondial. E ceva de vis pentru oricine, chiar si pentru noi, simpli spectatori ai “sportului alb”. Sigur, nu o poate bate inca pe Sharapova, dar asta nu inseamna ca nu e o jucatoare de top. Rusoaica gestioneaza meciurile mai bine si are experienta de partea ei, dar va veni si randul Simonei sa o invinga. Trebuie doar sa avem rabdare si sa ne bucuram de succesul ei din prezent. Suntem contemporani cu un sportiv care traieste cea mai importanta performanta de la Ilie Nastase, Ion Tiriac sau Nadia Comaneci, si nu vorbim de un sport oarecare, vorbim de un sport elegant, scump si nobil, unde nu poti ajunge sus prin altceva decat munca, daruire si pasiune. Iar Simona le are pe toate.

Cat despre hienele care rasar de dupa colturi sa critice orice sportiv aflat in plina glorie, acestia nu sunt decat niste oameni mici, niste gandaci insignifianti care trebuie striviti sub talpa ignorantei.

Bucurati-va de succesul Simonei, de performanta ei incredibila, de meciurile excelente pe care le face si de reprezentatia de tenis de calitate pe care o ofera in fiecare meci. Asta conteaza, nu cat de bine stie engleza, ca oricum vorbeste mult mai bine decat multi dintre noi/voi.

Hienelor, jos labele voastre manjite de pe Simona Halep!

#TeamHalep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *