De mai bine de 20 ani românii așteaptă o nouă generație la echipa națională care să îi scoată în stradă precum o făcea cealaltă generație de aur în ’94. Atunci aveam în teren jucători stelari precum Gică Hagi, Gică Popescu, Florin Răducioiu, Ilie Dumitrescu, Viorel Moldovan, Adrian Ilie, Dorinel Munteanu, Bogdan Stelea, Ionuț Lupescu, Dan Petrescu sau Belodedici, fotbaliști care au evoluat la acea vreme la un nivel la care nici nu mai sperăm în ziua de azi.

Acum, la 25 de ani distanță, în luna martie 2019, suntem prinși într-o nouă campanie de calificare la un campionat european, un turneu cu o miză uriașă, prezența la turneul din 2020 la care suntem co-organizatori. România are în teren o altă generație, una de la care avem cu toții mari speranțe, o generație formată din George Pușcaș, Ianis Hagi, Bancu, Răzvan Marin, Nicușor Stanciu, Romeo Benzar, Claudiu Keșeru, Denis Man, Cristian Manea, Cicâldău, Andrei Ivan, Mitriță sau Tudor Băluță. Și lista poate continua, fiindcă mai sunt multe tinere speranțe care ar putea aduce un nou suflu la prima reprezentativă. O generație a speranței.

În această seară de marți, 26 martie, trupa lui Contra a obținut și primul succes al acestor preliminarii, 4-1 la Cluj-Napoca cu modesta reprezentativă a Insulelor Feroe, de la care nu ne așteptam la altceva în afară de o victorie fără emoții, așa cum îi șade bine unei echipe cu pretenții. Un rezultat firesc pentru noi.

După eșecul, la limită, obținut în prima etapă pe Friends Arena din Stockholm, în fața Suediei, scor 2-1, România și-a respectat statutul de favorită în meciul cu Feroe și nu le-au dat emoții fanilor. Golurile noastre au fost reușite de Ciprian Deac (min. 26), Claudiu Keșeru (29, 33), respectiv George Pușcaș (63).

Nu avem un joc prea convingător, stăm foarte prost la capitolul defensivă, unde avem lacune mari mai ales pe benzi, așa că zic să nu ne îmbătăm cu apă rece după acest succes în fața “pescarilor”, mai avem multe de clădit la temelia echipei naționale. Fundația încă e șubredă și trebuie consolidată. Încă suntem departe de nivelul fotbalului mare, iar examenele serioase se dau în fața celor puternici și echipelor mai bine cotate, partidele cu Feroe și Malta nu sunt altceva decât niște antrenamente cu public.

Celelalte rezultate din etapa 2 a Grupei F:

Malta – Spania 0-2

Norvegia – Suedia 3-3

Vineri, 7 iunie, jucăm în deplasare cu Norvegia, iar pe 10 iunie ne deplasăm la Malta. Calificarea se joacă până în ultima etapă.

#HaiRomania!

Foto: Echipa naționala Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *