Această săptămână este despre Cristina Neagu

Începem săptămâna în forță, cu o mare performanță obținută de o româncă de-a nostră în handbalul feminin. Așa că, să lăsăm măcar pentru o săptămână fotbalul românesc, să nu mai facem calcule pentru evitarea retrogradării și câștigarea titlului, cine merge în Champions League și cine în Europa League, să lăsăm fotbalul și alte sporturi și să vorbim despre ea, cea mai bună handbalistă din România în acest moment.

buducnost podgorica

Cristina Neagu și echipa ei, Buducnost Podgorica (Muntenegru), a câștigat, duminică, 10 mai, finala Ligii Campionilor la handbal feminin, sezonul 2014-2015, la capătul unui meci dificil și extrem de captivant împotriva norvegiencelor de la Larvik, cu scorul de 26-22. Este primul titlu european pentru Cristina noastră și al doilea pentru Buducnost din palmares, după cel din 2012.

Performanța și mai mare pentru Neagu este că a ieșit co-golgheterul celei mai importante competiții inter-cluburi din handbalul feminin, cu 102 goluri înscrise, la egalitate cu croata Andrea Penezic, de la Vardar Skopje.

După Simona Halep, România este reprezentată la cel mai înalt nivel în sportul de performanță de o altă româncă “de aur”, Cristina Neagu, cea care a purtat mândră și demnă tricolorul.

La 26 ani să ai deja în palmares trofeul suprem al Ligii Campionilor, alte finale jucate, titlul de golgheter al celei mai prestigioase competiții internaționale, zeci de alte nominalizări și medalii acumulate, înseamnă că ești într-adevăr cea mai bună și îți meriți locul în galeria selectă a celor mai buni sportivi români. Cristina are tot viitorul înainte și timp destul să mai adune trofee. O carieră construită prin muncă și multă transpirație.

Și merită să cităm declarația ei dată după festivitatea de premiere, via digisport.ro.

“Este cu siguranță cea mai fericită zi a carierei mele. Ce am reușit astăzi nici măcar nu pot să descriu în cuvinte. Le mulțumesc fanilor care au venit în România să mă susțină, dar și celor din Muntenegru. Este o zi pe care o să mi-o amintesc toată viața. Vreau să le mulțumesc colegelor mele, sunt mândră că fac parte din această echipă, sunt sigură că toate se întâmplă cu un motiv și Dumnezeu a vrut ca eu să ajung la Buducnost și să îmi îndeplinesc într-un final visul.

Am ieșit cu steagul României pentru că sunt româncă, sunt mândră că sunt româncă. Iubesc România și am vrut să le arăt tuturor că iubesc această țară și că sunt mândră că sunt din această țară”. 

Foto: Zsolt Halmagyi (Pagină oficială Cristina Neagu)
Foto: Zsolt Halmagyi (Pagină oficială Cristina Neagu)

Mulțumim, Cristina, ne-ai făcut mândri că suntem români!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *